Mantolama

Mimarlık ve Müteahitlik

İnşaat Arapça inşaa sözcüğünden gelmektedir. Türkçe karşılığı yapıdır. Yapı işleri, Yapımı süren bina, Yapma işi, yapım. Bir teknik terimi olan inşaat, belli bir bölgedeki bina veya yapının oluşturulma aşamasıdır. İnşaat aslında pek çok işin aynı anda yürütüldüğü bir aşamadır. Normalde işi proje yöneticisi, tasarım mühendisi veya proje mimarı tarafından yönlendirilen inşaat yöneticisi yönetir.
Yapım sürecinde ilk Mimar tarafından belirlenen bölge veya arsa tasarlanmaktadır. Mimar tasarlandıktan sonra İnşaat Mühendisi tarafından yapı, Statik olarak çözülür. Bü süreçte Elektrik, Mekanik ve harita mühendisi tarafından projeler hazırlanır. Proje aşaması bittikten sonra inşaat aşaması başlıyor.

Mimarlık

Güzel düşünmek, sanattır. Düşünmek özgürlük fiilidir. Mimarlığın gerektirdiği özelliklerden, mimar olabilmek için ne gibi bir alt yapıya sahip olunması gerektiği veya mimar olduktan sonra ne gibi vasıflar kazanmış olacağınızı soruyor iseniz cevabım şöyle olacaktır. Mimar olmak isteyen öğrenciler global bir bakış açısı ve geniş – analitik odaklı düşünme kabiliyetine sahip olmalıdırlar.Hızlı karar verebilme ve birden fazla fikri bir arada, her biri de işleyebilen vaziyette kullanabilme yetisine sahip olmalıdırlar.Neticede insan odaklı bir meslek mimarlık.İnsanları iyi tanımak, onların ne gibi ihtiyaçları olduğunu bilmek ve bu ihtiyaçların nasıl karşılanabileceğini bilmek ile mimarlık eğitiminde verilecek öğretilere hakim olmak mimarın sahip olması gereken vasıflardandır diyebiliriz. Daha basit bir sıralama ile sayısal düşünme gücü yüksek..Hızlı karar verebilen..El – beyin organizasyonu yüksek , fikirlerini yazılı- sözlü – çizim yoluyla ifade etmekte zorlanmayan (bu çok önemlidir.) .

Mühendislik

Kömür, doğal gaz gibi fosil yakıtlaın tüketimini azaltarak, hava kirliliğinin önlenmesine yardımcı olur, CO2 salınımını azaltılır.